Premier League-klubbarna till hans potential fotbollstrojor

Premier League-klubbarna till hans potential fotbollströjor finnas ytterligare tillfälliga avgångar när
Hector var en praktikant på Millwall innan han gick med i Reading, och var medlem av Jamaica-sidan som nådde finalen i Gold Cup tidigare i sommar. Han spenderade tid på lån på olika icke-liga och lägre league klubbar innan han spelade 20 matcher för Aberdeen i den skotska eliten för två år sedan. Den 23-årige hade mer regelbundet engagemang med Royals i Championship förra säsongen och, efter att ha blivit en viktig medlem i sidan, belönades med ett nytt treårigt kontrakt tidigare på sommaren.
Hans skärmar i den andra nivån hade varnat Premier League-klubbarna fotbollskläder till hans potential, med Crystal Palace som hade visat sitt intresse förra månaden. Men läsansvarig Steve Clarke, tidigare José Mourinhos assistent vid Stamford Bridge, verkar ha drivit spelarens möjligheter till Premier League-mästarna med en £ 4m-överenskommelse som avtalades tisdag.
Centralbacken lanserades omedelbart tillbaka till Reading, blev den 33: e spelare som lånas ut av Chelsea i sommar. Nathaniel Chalobah till Napoli, Islam Feruz till Hibernian och Victor Moses till West Ham United, den senare efter att ha undertecknat ett nytt fyraårigt kontrakt vid Stamford Bridge, inkluderades också i det numret. Det kan finnas ytterligare fotbollskläder tillfälliga avgångar när lånefönstret öppnas senare i månaden.
Djilobodji tecknade en affär till 2019 med mästarna, som betalade Nantes cirka £ 2,7 miljoner för senegalens internationella mitthalvdel. Den 26-årige, som spelade 171 gånger för den franska klubben efter att han gick med i januari 2009, hade gått in i de sista 12 månaderna av sitt kontrakt och kommer nu att erbjuda cover för John Terry, Gary Cahill och Kurt Zouma i mitten och kunde spela i defensiv mittfält om det behövs. Chelsea trumpet erbjudanden från Celtic, Celta Vigo och Trabzonspor för att underteckna spelaren.